sâmbătă, 29 mai 2010

premiu deosebit :)


 Dores sa-i multumesc lui Micul pentru acest frumos premiu care mi-a inseninat ziua si apreciez gestul ca sa gandit sa mi-l daruiasca si mie ...
Acest premiu va merge mai deparet urmatoarelor gospodine din lista mea



joi, 20 mai 2010

Osso Buco (varianta a 2 -a)


 



 






 



















Ingrediente

2 linguri de ulei olive
5 linguri de unt
2 cepe medii tocate marunt
o tulpina de telina verde taiata in trei
o frunza verde de rozmarin si una de cimbru
4 cepe arpagic curatae si lasate intregi
4 rosii mici (grape tomates au cherry tomate )
4 ling de faian + una de amidon
sare si piper
4-6 bucati de Osso Buco de vitel  (o sa le vedeti mai sus )
300 ml de vin alb (marssala )
300-400 ml de supa de vita (brot)

Pentru Gremolada

2ling.de patrunjel verde tocat
1-2 buc,de usturoi pisat
coaja de la lamie razuita marunt
Acestea se va amesteca si se va orna Osso Buco deasupra

Cum Procedam

Se va pune o ling de ulei si 2 ling de unt intr-0 tigaie se las asa se topasca untul pe urma vom pune cepa si tulpina de telina se las asa se calesac usor se dauga rozmarinul si chimrul si sa mai calesc inpreuna pana cepa devine aurie
Se da deoparte
Acum pregatim Osso Buco .

Punem faina intr-o farfurie piperam si condimentam carnea si  o  dam prin faina cat ia apoi intr-o cratita mai ianlat se va pun euleiul si untul ramas si se va praji carnea pe ambele parti cca 7 minute pe fiecare parte

Dupa ce sa parjit vom pune vinul peste ele si se lasa cca 5 minute sa fiarba acum vom pune supa sau brotul de vita se da la fiert pentru 1 ora si 15 minute (mie intr-o ora a fost gata :  )
Cand ele au fiert de juamate vom pune ceapa calita mai sus si rosiile peste ele, si se lasa sa fiarba in continuu pana este gata .Apoi se vor lua usor cu o paleta si se vor pune intr-o tava si sosul se va pune inapoi ca sa se  ingrose putin
Cand sosul sa ingrosat se va pune peste Osso Bucco

Deasupra presaram Gremolata facuta mai sus

Aceasta reteta merge bine cu Risotto Alla Milanese sau cu Polenta(mamliga )

Pofat buna
reteta de Risoto (orez)este aicea Risotto alla milanese





Risotto alla Milanese























Ingrediente

250 gr de orez (arborio)
o cepa medie taiata marunt
100 gr de unt
200 ml de vin alb
supa de pui 600 ml si daca mai e nevoie mai aduagati
100-150 gr de parmesan razuit
o lingurita de safron pentru ornat sau patrunjel verde

Cum procedam

Intr-o tigaie punem unrul la topit pe urma punem ceapa si se lasa sa se calesac pana devine aorie apoi se pune orezul se mailas ala calit putin pana cand el da o culoare galbuie ....
Acum se va pune vinul se invarte bine pana se va evapora cu totul si va deveni cremos ,pe urma se pune supa de pui tot cate putin sa nu punem  nici prea multa (doar sa acopere de 3 degate :)
Acum se va alsa sa fiarba l afoc potrivit cca 45 de minute sau il gustati si vedeti daca mai e nevoie
Se va pune Parmesanul razuit si se invarte bine dar incet pana se va amesteca.Desupra se va presara safronul sau patrunjel verde taocat marunt

Se serveste cu susuri de carne ca si garnitura si in special merge la Osso Buco reteta este aicea Osso buco


pofat buna





Capucino Italian

capucino italian






Avem nevoie de cafea expreso concenrata
lapte gras penrtru spuma
zahar

Intr-o ceasa se va pune cfeaua pe urma se va face laptele spuma la presoul de cafea cu teva de aburi
Odata obtinuta spuma se va pune putin de lapte si restul spuma si se seveste cu zahar dupa preferinta
pofta buna

luni, 17 mai 2010

Din nou premiii






Ce dragute premiii si ce m-au inveselit cand le-am vazut ce caragioase sunt :)))
Ii multumesc lui Mirela Pentru gestul dargut pe care l-a facut de a se gandi si la mine si pentru ca ma considera o prietena virtuala :)
 Premiile vor merge azi spre urmatoarele gospodine sarea in bucate


gatind cu mira
daca mai viiztatori noi premiile sunt si penru ei /ele :) sa le ridice cu mare drag toti inscrisi si cei noi si cei carre ma viziteaza
cu Prienetie Ancuta :)

Yogurt -Marmalade Cake < T0 Die For :))) >


 


 


 

 

 


 

 






 

 


 

Vreau sa va spun ca de cand am fazut acest chec minunat tot la el m-am gandit :))) Asa ca am trecut la treaba ;))))
Este foarte delicios cu un miros foaret placut ...Va propun sa il incercati si voi

Asa cum spune autoarea de la care m-am inspirat :)) TO DIE FOR !

Ingrediente
200 de grame de faina
juamte de  lingurita de sare
2 ling de praf de copt
200 gr de zahar
3 oua intregi
o lingurita de extract de vanile
razatura de la o lamaie
120 ml de ulei
250 gr de iaurt

Pentru Glazura

120 gr de marelada de portocale
60 de grame de iaurt
Se va pune marmelada la foc apoi se pune iaurtul Se amesteca pana se leaga ,Aceasta compozitie se va puen desupra peste Checul obtinut din ingredientele de mai sus
Cum procedam pentru compozitia de chec :

Se pregateste tava de chec unsa bine cu unt se presara cu faina peste totate marginile
Intr-un bol se va pune faina cernuta cu  praful de copt si sarea
Intr-un alt castonel vom mixa inpreuna iaurtul +vanila +zaharul +ouale +razatura d ela lamaie iar dupa ce leam amestecat usor vom pune uleiul si mai amesteca.... dar nu exagerat doar putin  ;)
Acum aceasat mixtura o vom pune peste faian si celelalte si vom amesteca usor(  cateva invartelei ,atat)
Se va pune compozitia in tava pregatita si se d ala cuptor pentru 45 minte la 180-200 C (350 F)
Dupa ce este gata se va  da la racit iar intre timp o sa faceti glazura de marmeleada ci iaurt scrisa mai sus :)

Dupa ce sa racit se va orna frumos cu aceasta glazura cu un gust fff minunat dulce-acrisor :)

Pofta buna

 Reteta am luato de aicea ;) Pionner Woman  are niste retete minuuunateeee