luni, 12 octombrie 2009

GOGOSARI MURATI







Gogosari Murati
Ingrediente
10 kg. gogosari, taiati in patru, 1 kg. zahar, 1 l otet, 9 linguri de sare fara iod, frunze de dafin, boabe de piper, usturoi(optional),2 ceape, (hrean cine doreste), conservant ,boabe de mustar,foi de dafin

Preparare
gogosarii i taiati in 4 .Intr-o oala puneti sa fiarba apa cam 4l -5 l si cand incepa sa fiarb adaugati zaharul ,dafinul,otetul,piperul boabe.usturoiul,boabele de mustar.ceap intrega si hreanul daca doriti....acum le lasati sa fiarba timp de 15-20 minute ,Dupa ce zeam a fiert adaugati o cantitate de gogosari si lasati sa fiarba pana se schimba culoarea,mailasti 5 minute le scoateti afara si procedati asa cu toata cantitatea de gogosari.Dupa ,aceasta pregatiti borcanelele curate si caldute si incepeti sa arnjati gagosarii frumos si sa adugati cateo foaie de dafin ,usturoi si ceapa taiata rodele de orament,Se pune la uram zeama peste ele si se mailasa 1 minut pentru ca ele o sa absoarba putin din zeam si va trebui sa mai adaugam pan acopera .Pe urma punem capacul bine inchis cu un servet ,Selas ala calduar intr-un prosop pana adoa zi.



1 h

Un comentariu:

  1. La iarna vin la tine sa-mi dai un borcanel de gogosari ca bine mai arata, eu nu am pus decat castraveti.

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!