joi, 5 noiembrie 2009

CARNE DE VITA IN CHIPOTLE SOS




















ce sa va spun .... am facut-o de prima data si mi-a iesit superrr bun :)) o reteta foarte delicioasa care merge bine cu paste ,orez sau garnitura de cartofi

AVETI NEVOIE DE
SARE ,PIPER MACINAT PUTIN ,CHIMEN MACINAT ,CORIANDRU MACINAT ,ENIBAHAR MACINAT ,PUTIN ARDEI IUTE MACINAT , DIN TOATE CELELELTE CATE O LINGURITA SI SE FACE O COMBINATIE DE CONDIMENTE PENTRU CARNE
500 GR -1KG DE CARNE DE VITA
50 ML DE ULEI DE OLIVE
2 CEPE MIJLOCII TOCATE MARUNT
4 CAPTANI DE USTUROI TOCATI MARUNTI
400 ML DE SUPA DE PUI
200 GR DE ROSII TAIATE PARATELE MICI( DIN CUTIE)SAU LE TAIATI VOI DACA AVETI PROASPETE :)
O JUMATE DE LAMAIE PE CARE O SA O SCURGEM
2 LINGURI DE CHIPOTLT CHILIES TOCATE DIN CUTIE (SAU PUTI FOLFOSI O MIXURA DE ARDEI ROSII SAU GOASARI CU ARDL ROSU IUTE MARUNTIT BINE 2 LING )


CUM PROCEDATI

COMBINATI INGREDIENTELE DE CONDIMENTE
TAIATI CARNEA IN 2 CM -4 CM GROSIME SI DATI CU CONDIMENTELE MIXATE PESTE CARNE PE AMBELE PARTI SI LE PUNEYI SA STEA CAM 5 ORE ASA
PUNETI O TIGAIE LA FOC CU ULEIUL SI CARNEA LASATI SA SE RUMENEASCA PE AMBELE PARTI 9 MINUTE (PE FIECARE PERTE).PE URMA LUATI CARNEA SI O PUNETI PE UN PLATOU
IN ULEIUL RAMAS (CHIAR DACA SA PRINS PUTIN ) SE VA PUNE CEAPA SI USTUROIUL TOCAT MARUNT CU CUTITUL SE LASA PANMA SE MOIE CAM 5 MINUTE SI PE URMA PUNETI SUPA DE PUI PESTE ELE SI LASATI SA MAI FIARBA PUTIN CAM 10 MINUTE DUPA CARE ADAUGATI ROSIILE .SUCUL DE LAMAIE ,SI CHPIPOTLE SOS ( MIXURA DE ARDEI SI ARDEI IUTE )
SE DA LA FIERT DIN NOU SE ADAUGA CARNEA DIN NOU IN TIGAIA CU SOSUL (SE ASEAZA FRUMOS PT CA SOSUL; SA ACOPERE CARNEA )
SE LASA 1 1/2 PANA CAND CARNEA SE FACE FRAGEDA SI SOSUL SCADE SI VA FI CA O PASTA MAI GROSUTA :))
SE SERVESTE CU GARNITURA DE CARTOFI ,PASTA SAU OREZ

EU PREFER CARTOFI NATURI :))

POFTA BUNA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VA MULTUMESC!!!