marți, 8 decembrie 2009

PIERSICI








Pentru aluat e nevoie de:

3oua intregi,
150 g zahar,
200ml ulei,
1praf de copt,
1vanilie,
coaja si sucul de la o lamaie,
500g faina.

Se amesteca bina cu mixerul ouale si zaharul,se pune uleiul cate putin amestecand incontinuu,apoi vanilia ,lamaia si praful de copt .
Cand punem faina ,se amesteca cu o lingura de lemn ,prima data jumatate din faina ,apoi si cealalta si o sa fie nevoie sa amestecati ultima data cu mana .
Se formeaza in palma bile de marimea unei nuci sau putin mai mici si se pun in tava pe hartie de copt.Se dau la cuptor cam 20 min,depinde de cuptor ...ele raman albe deasupra ,dar se vede cand sunt gata ca se intaresc si partea asezata pe tava e maronie.
Dupa ce s-au racit ,se scobesc in mijloc cu grija sa nu se crape .

Pentru crema

-200 g unt se freaca bine cu 8 lg de zahar pudra,o vanilie,2 lg cacao,esenta de rom dupa gust si se adauga si firimiturile ce le-am scos din piersici.
Se amesteca bine,se umplu jumatatile si se lipesc formand piersica.
Se dau prin putin colorant alimentar,galben ,verde ,rosu sau portocaliu;colorantul l-am diluat cu apa ca sa nu fie asa stridenta culoarea,apoi se dau prin zahar tos.
eu am ales rosu cu galben (portocaliu) pt ca sunt mai apropiate de culorea naturala ale lor
ies in jur de 30 buc.

pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VA MULTUMESC!!!