joi, 11 martie 2010

Aioli sauce








Aceasta maioneza se foloseste la salate Cu Pasta  ( sau la Cartofi Pai ,Hanburger....)
Cui i place usturoiul  (ca si miee :)) ),atunci trebuie sa-l incerce..

Ingrediente
2-3 catei de usturoi tocati marunt 
3 galbenusuri de ou
ulei (300 m l )
o ling. de suc de lamaie si una de lime juice (e acea verde si mai mica)
o ling.de Dijon mustar
o ling de tarhon verde si inca putin pentru ornat 
sare si piper

Se va toca usturoil si il vom pune peste galbenusurile de oua ,pe urma oo s aiancepem sa facem maioneza adaugand la inceput doar ff putin din ulei si pe cum  incepe sa se-n groasa si sa cresca vom pune toto mai mult .Maioneza este gatat atunci cand sta lipita d elingura :) La urma adaugam Dijonul mustar si sucurole de la limaita  si lamaie ....se sareaza si pipereaza 

Eu am servitacesat amaionaeza la Rotini & Apple Salad

pofta buna !








2 comentarii:

  1. Mm ce bunatate. Imi place si maioneza si usturoiul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca azi am facut si eu maioneza asta langa cartofi prajiti. A fost o bunatate.
    Dar...a mea nu a iesit asa tare...cred ca nu am frecat destul de tare:)) Mai bun e mixerul...eu doar cu mixerul fac maioneza.

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!