marți, 6 aprilie 2010

Creimes Frantuzesc








Ingrediente
o budinca de vanilei
200 gr de zahar
4 pliculete de zahar vanilat
1 L de lapte
un ou intreg si 3 galbenusuri
4 linguri de amidon +o lingura de faina
130 gr margarina la temp. camerei

Frisca lichida 250 ml se bate cu 2 ling de zahar si un  intaritor de frisca pana devine stabila .Se lasa deoparte .Sau in cazul meu am facut s afie mai usor ...am cumparat frisca gata batuta si am adaugta un intaritor o mixam putin sa o tina mai binne si este la fel, doar ca ne-am usurat munca :))
Punem parful de budinca cu 300 ml de lapte cu ouale,amidonul+faina si le amestecam bine cu mixerul .
Intr-o cratita se va pune laptele ramas si se fierbe pe urma vom pune zaharul +zaharul vanilat sa se dizoleve si la urma vom pune budica mixata cu ouale si latele ,peste el si vom incepe sa invartim pana va deveni o crema omogena .Se da la rece si la urma, vom mixa compozitia de budinca cu un pachet de margarina 130 gr +6 -8ling de frisca

Crema se pune intre foi iar deasupra cremei vom pune frisca ramasa  si dupa aia o foaie maruntita sau intrega daca asa preferati o vom presara/pune  deasupra + zahar pudra

pofat buna

3 comentarii:

  1. n-am mai mancat de cand eram copil! am si uitat de el...

    RăspundețiȘtergere
  2. E tare bun cremesul. Si mie imi place sa il fac cu frisca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca iti face placere ai o provocare si un premiu la mine pe blog.O saptamana buna.

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!