joi, 20 mai 2010

Osso Buco (varianta a 2 -a)


 



 






 



















Ingrediente

2 linguri de ulei olive
5 linguri de unt
2 cepe medii tocate marunt
o tulpina de telina verde taiata in trei
o frunza verde de rozmarin si una de cimbru
4 cepe arpagic curatae si lasate intregi
4 rosii mici (grape tomates au cherry tomate )
4 ling de faian + una de amidon
sare si piper
4-6 bucati de Osso Buco de vitel  (o sa le vedeti mai sus )
300 ml de vin alb (marssala )
300-400 ml de supa de vita (brot)

Pentru Gremolada

2ling.de patrunjel verde tocat
1-2 buc,de usturoi pisat
coaja de la lamie razuita marunt
Acestea se va amesteca si se va orna Osso Buco deasupra

Cum Procedam

Se va pune o ling de ulei si 2 ling de unt intr-0 tigaie se las asa se topasca untul pe urma vom pune cepa si tulpina de telina se las asa se calesac usor se dauga rozmarinul si chimrul si sa mai calesc inpreuna pana cepa devine aurie
Se da deoparte
Acum pregatim Osso Buco .

Punem faina intr-o farfurie piperam si condimentam carnea si  o  dam prin faina cat ia apoi intr-o cratita mai ianlat se va pun euleiul si untul ramas si se va praji carnea pe ambele parti cca 7 minute pe fiecare parte

Dupa ce sa parjit vom pune vinul peste ele si se lasa cca 5 minute sa fiarba acum vom pune supa sau brotul de vita se da la fiert pentru 1 ora si 15 minute (mie intr-o ora a fost gata :  )
Cand ele au fiert de juamate vom pune ceapa calita mai sus si rosiile peste ele, si se lasa sa fiarba in continuu pana este gata .Apoi se vor lua usor cu o paleta si se vor pune intr-o tava si sosul se va pune inapoi ca sa se  ingrose putin
Cand sosul sa ingrosat se va pune peste Osso Bucco

Deasupra presaram Gremolata facuta mai sus

Aceasta reteta merge bine cu Risotto Alla Milanese sau cu Polenta(mamliga )

Pofat buna
reteta de Risoto (orez)este aicea Risotto alla milanese





7 comentarii:

  1. Osso Buco asta al vostru e rasol de vita la noi:) Ce denumire e asta doamne? osso de la os clar, buco?:)) Gura:))

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Bianca pai e din bucataria italiana ASA se numeste :) eu am facuto din cartile mele de buacte :) e ff delicioasa
    Rasolul de vita eu il fac alfel ;)CU sos de hrean :)

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm, arata asa de bine!Iubesc Osso Buco!Nu l-am preparat niciodata dar l-am servit la restaurante italienesi si a fost foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. anka e comme un medo punto capicollo!

    Ciao bella (L)(L)(L)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata ...imi place cum lai pregatit!

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!