sâmbătă, 7 august 2010

Foi de Napolitane cu Nuca















Ingrediente
2 foi de napoliatne (sau cine doreste poate folosi foi mai mici si umplute toate )

Crema de nuca

200 gr de unt
350 gr de zahar
400 nuca macinata (dar nu prea tare)
4 oua
2 pliculete de zahar vanilat

Se freaca 120de  unt cu 100 gr de zahar bine pe urma se va pune cele 4 oua dar tot pe rand cate unul .Pe urma se va adauga nuca macinata

Separat se va carameliza 250  apoi cand va fi inchis la culoare se va pune untul ramas 80 gr .Duap ce sa dizolvat untul se amesteca usor si la urma se va pune copozitia de nuca cu unt de mai sus si se ia de pe foc si se mai amesteca usor .Se lasa sa strea cca 5 minute apoi se va umple foile de napoitate (Lica)

Se va presa cu o tava mai grea ca sa se prinda bine .Se lasa asa caa 2 ore apoi se poate servi

pofta buna !





5 comentarii:

  1. Prajitura asta arata foarte asa de delicioasa:)! Imi place mult... mai ales ca are nuci:) Iti doresc o zi placuta.~Ellie

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, ce mi-ai maintit de napolitanele pe care le facea un prieten al meu. Mie nu mi-au reusit intotdeauna asa grozav, asa ca am evitat sa ma aventurez. Si tu le-ai facut cu nuci pecan! Anca, draga mea, iti ofer un premiu virtual, o floricica, sa-ti aduca aminte de Romania.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata...esti de apreciat tot ce faci!Anca ,iti doresc multa sanatate....

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, multa sanatate si tot ce-ti doresti! Bucataras

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!