joi, 30 iunie 2011

Ciorba de burta















Ingrediente

burta de vita
oase de porc sau de vita
foi de dafin
morcovi cam 4 buc (2 se razuie )
piper
sare
boabe de piper
otet
2 galbenuse de ou
350 ml de smanatana
200 ml de frisca lichida
o  ling.de faina
ardel iute pt servit ...

Cum procedam

se curata si se spala bine burta,pe urma se va pune intr-o cratita inalta cu apa .30 ml de otet piper boabe si dafin si se da la fiert pt o ora ...se va proceda la fel inca de 2  ori depine de cum arata burta
La urma se va aseza oasele pe fundul cratitei apoi se va mai fierbe burta si se mai adauga morcovi intregi si o ceapa mijlocie pe care le vom scoate afara cand burta e fiarta .
Acum dupa ce burta sa fiert vom strecura supa  si pe urma vom taia burta fasii cat de subtiri .
Vom calii dai maorcoi razuiti si i vom pune peste supa strecurata vom pune burta si apoi o facem ingrosala din smantana +frisca lichida + galbenusele +o ling.de faina  pe care le amestecam bine .Vom lua din supa cu polonicul si vom pune peste ingrosala ca sa nu se taie si se amesteca bine .

Le vom pune peste supa cara a inceput sa fiarba si se  amesteca usor,Se lasa sa dea cateva clocote si o dam jos de pe foc.
Se servete dupa cate va ore ...cu ardel iute

pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VA MULTUMESC!!!