joi, 17 decembrie 2009

TORT DE MERE


















INAINTE SE VA PREGATI CREMA SI MERELE SI LA URMA BLATUL ACESTA
SI VETI AVEA NEVOI DE DE O TAVA SAU CRATITA MAI INALTA :))

INGREDIENTE

1 KG DE MERE CURATATE SI SCOATETI COTOARELE (SE POT FOLOSI SI JUMATATI DE MERE )
PENTRU BLAT
5 OUA
O CEASCA DE ZAHAR (SAU 10 LINGURI)
1 CANA DE FAINA
1 CEASCA DE ULEI (3 LING DE ULEI AM FOLOSIT EU )
COAJA DE LA O LAMAIE (CINE DORESTE)

SE BAU ALBUSURILE SPUMA DUPA CARE VOM ADAUGA GALBENUSURILE FRECATE CU ULEIUL INCET CATE INCET DUPA CARE FAINA CERNUTA TOT CATE PUTIN.SE AMESTECA CU LINGURA DE LEMN INCET DE JOS IN SUS

PREGATITI CREMA DE ZAHAR ARS

6 0UA INTREGI SE FRECA BINE CU 200 G DE ZAHAR PANA NU VETI SIMTI ZAHARUL
INTRETIMP PUNETI LA FIERT 1 L DE LAPTE SA FIARBA DUPA CARE IL VETI LASA SA SE RACESCA DAR NU CU TOTUL CA S AFIE SUPORTAT LA DEGET
PESTE OUALE FRECATE SE VA PUN ELAPTELE CALD SI SE VA AMESTECA BINE
(CINE DORESTE POATE SA O FACA LA JUMATE DIN 3 OUA SI 1/2 LAPTE 100 GR DE ZAHAR)

ASA ACUAM SE VA FACE CARAMELUL

IN CRATITA IN CARE VETI FACE PRAJITURA SE VA CARAMELIZA 200 GR DE ZAHAR .DUPA CE SA TOPIT ZAHARUL INCERCATI SA-L PRELINGETI PE MARGINILE TAVII DUPA CARE VOM ASEZA MERELE UNUL LANGA ALTUL SAU CUM AM PROCEDAT EU IN LINIE DACA E TAVA DE CHEC
DUPA CE SA UMPLUT CRATITA CU MERE SE DA LA CUPTOR .MERELE VA INCEPE SA LASE APA SI VA CAPATA O CULOARE FRUMOASA MARONIE SE LASA 30 MINUTE LA CUPTOR
DUPA ACEA SCOATETI CRATITA DIN CUPTOR ,PUNETI CREMA DE MAI SUS DIN OUA PESTE MERE SIO SE INTODUCE IN CUPTOR SI VETI ASTEPTA PANA COPOZITIA SE VA INCHEGA APROXIMATIV 15-20 MINUTE
EU AM SCOS DUPA 15 MINTE SI LEAM VERIFICAT CU O LINGURITA DACA MAI AESTE NEVOIE O MAI LASATI INCA 5 MINUTE
ACUM VETI PROCEDA ASA
VETI SCOATE DIN NOU AFARA DIN CUPTOR SI VETI FACE BLATUL SI VETI ASEZA PESTE ACEATA CREMA
SE DA IAR LA CUPTOR PENTRU 40 MINUTE LA 180 -200 C SAU 350 -375 F
DUPA CE E GATA S ELASA LA RACIT
SE POATE ORNA CU FRISCA SAU DOAR ASA SIMPLU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VA MULTUMESC!!!