vineri, 29 ianuarie 2010

TORT DE CIOCOLATA PROPUS DE MIHAELA BALAN




















INGREDIENTE BLAT

200G DE SAMANTANA
200 G LAPTE CONDENSAT
2 OUA
2 PAHARE ZAHAR
1 LINGURITA BICARBONAT
1/5 PAHAR FAINA
2 LING,CACAO
ACESTE INGREDIENTE SE AMESTECA TOATE IN PREUNA PANA DEVINE O CREMA CA SI O SMANTANA
DIN ACEST ALUAT LUAM 5 -6 SI PUNEM INTR-O TAVA FORMA ROTUNDA DE COPT BLAT CU HARTIE DE COPT (EU AM UIAT SI AM AMESTECAT TOATA CU CACAO :(( )
SE DA LA CUPTOR PANA SE RUMENESTE CAM 10 MIN LA 190 C(370 f)
CEALALTA PARTE DE ALUAT SE PUNE CACAO SI SE AMESTECA SI SE VA PUNE INTR-O TAVA DREPETUNGHIULARA SE DA LA COPT CA SI PENTRU PRIMA DAR 15 MINUTE

CREMA

500 GR DE SMANTANA
1 PAHAR DE ZAHAR
UN PUMN DE PRUNE USCATE
3 LING,DE CONIAC FIN
DOI PUMNI DE MIEZ DE NUCA
DIN ACEASTE INGREDIENTE SE FACE O CREMA CARE O VOM AMESTECA INPREUNA CU BALATUL DREPTUNGHIULAR TAIAT CUBULETE DE 3 CM

GLAZURA DE CIOC,

100 GR DE CIOC NEAGRA
30 G UNT
50 ML FRISCA LICHIDA
3 LING DE MIERE DE ALBINE
DE AICE AVOM FACE O GLAZURA CARE SE VA PUNE PESTE TORT SI DAT PE URMA LA FRIGIDER

ACUM NISTE AMANUNTE

BLATUL CEL ROTUND IL VOM ASEZA INR-O CRATITA MAI INALTA SI ROTUNDA
CEL DREPTUNGHIULAR SE VA TAIA BUCATELE DE 3 CM SI SE VA AMESTECA CU CREMA DE MAI SUS SI SE VA ASEZA PESTE BLATUL ROTUND SE PUNE C=GLAZURA DE CIOC,PESTE SI SE DA LA RECE CATE VA ORE (3-5 ORE)
SE IA DIN FRIGIDER SI SE VA RASTURNA PE UN PALTOU CU MARGINI MAI INALTE
SE TAIE CU CUPA DE INGHETATA SAU CUTITUL SI SE SERVESTE RECE CU FRISCA SAU FARA

FF DELICIOASA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VA MULTUMESC!!!