joi, 4 februarie 2010

Coq Au Vin
















Ingrediente
ulei de olive 3 ling
200 gr de bacon afumat (pacentta)
un oui intreg curata si portionat dupa pareferinta (sau doar pulpe )
sare si piper
2 morcovi potriviti curatati si taiati pe diagonala de 1/2 cm
2 cepe mijlocii taiate solzisori
2 catei de usturoi pisati
50 ml de coniac sau brandy
200-250 ml de vin rosu dulce (ex.burgudy,rinity rosu)dar sa nu fie acru
250 ml de supa de pui( sau stok)
10 bucati de cimbru verde
2 linguri de unt la temperatura camerei
200 gr de cepe micute inghetate sau proaspete
200 g cremeni ciuperci curatate si taiate feliute sau intregi dar trebuie sa fie ff mici + 50 ml de vin


Se pune uleiul de olive intr-o tigaie si se va pune sunca (pacentta)taiata mic ca sa se friga cca 10 mimnute pana isi schimaba culoarea ..se rumeneste
Se ia baconul de- oparte pe o farfurie
Puiul se ia si se va usac intr-un servet si pe urma il piperam si saram .Se pune in cratita unde a ramas uleiul de la bacon se lasa sa se friga pe ambele parti cca 7 minute pana se rumenesc .Acestea se scot pe o farfuria unde e baconul.Peste uleiul ramas de la bacon si pui se va pune ceapa si morcovul sa se calesca cca 12 minute se sareaza si pipereaza putin .Se va adauga usturoiulse mai lasa 1 minut si se va pune coniacul peste si pe urma adugam inapoi puiul si baconul .Se vor amesteca incet pana seleag si vom pune vinul peste toate acestea inpreuna cu supa de pui .Sepune si cimbrul verde (10 buc)eu am folosit o lingurita de cimbru(sau thyme)usact ca nu aveam pe moment pe cel verde:)).Acestea toat ese vor lasa sa fiarba sub capac 40 de minute la foc domol.Se va mai amesteca din cand in cand .


Se face intre timp ceapa mica curatata inpreuna cu ciupercile si 2 ling de unt,Acestea se vor calii cu 50 ml de vin rams se lasa sa fiarba toate sub capac si pe urma se lasa sa se rumeasca ff putin
Aceasta se va aduga peste puioul de mai sus se amesteca usor

Se serveste cu garnitura de cartofi piure ,orez ,mamliguta:)

2 comentarii:

  1. Anca,m-ai dat gata cu prima poza,park ar fi desprinsa dintr-un album foto profesionist!Ca sa nu-ti mai spun cum m-au trecut toti fiori gandindu-ma ce bunatate zace in farfuria aia!

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!