sâmbătă, 27 martie 2010

Prajitura Adela



\



 












Ingrediente

 
12 OUA
300 GR NUCA MACINATA
300 GR ZAHAR
4 LING. DE FAINA
250 GR UNT PENTRU CREMA (RAMA)
PENTRU FOI-12 OUA SE IAU ALBUSURILE SE BAT BINE CU 300 GR DE ZAHAR CU TELUL SAU MIXERUL PANA SE TOPESTE ZAHARUL SI ESTE PUFOS .PE URMA SE ADAUGA 300 DR DE NUCA MACINATA SI 4 LINGURI DE FAINA.DE AICEA SE FAC 4 FOI CARE SE COC E DOSUL TAVI.TAVA LA RANDUL EI SE UNGE SI SE TAPITEAZA CU FAINA .
CREMA

-12 GALBENUSURI
-12 LINGURI ZAHAR PUDRA
ACESTEA SE AMESTECA BINE PANA NU SE MAI SIMTE ZAHARUL APOI SE PUNE PE ABURI 15 MINUTE SA SE FIARBA INCET PANA SE LEAGA BINE .SE PUNE CREMA LA RACIT DUPA CARE SE ADAUGA 250 GR DE UNT (RAMA SAU UNSALT BUTTER)AMESTECAND CU MIXERUL PANA DEVINE O CREMA PUFOASA.
SE UMPLE FOILE SI CEA DEASUPRA IN STRAT SUPTIRE SI SE RAZUIESTE NUCA SAU CIOCOLATA ..

4 comentarii:

  1. Waaaw, absolut minunata prajitura! Eu ma tem de foile de bezea.

    RăspundețiȘtergere
  2. cristina sunt asa de usor de facut :) tre sa faci ca nui greu de log daca faci exact cum iti cere retetta si o inparti in pari egale :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata prajitura!
    Iti doresc tie si familiei tale Sarbatori Pascale Fericite si Frumoase. Sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!