Ingrediente
o cepa mare tocata marunt
o cana de orez
500 gr de caren de pork
sare,piper si boia dulce
350 ml bulion
2 capatani de varza acra sau dulce (eu prefer pe cea acra)
afumaturta sau ciolan afumat de pork
Eu procedez in felul uramtor
calesc ceapa pana se inmoaie putin dupa care pun carenea si o mai las asa pana se leaga si carnea sia schimaba culoarea.Pe urma condimentez si la urma puna orezul mai las 5 minute si dupa aia se ia si se pune deoparte .
Acum pregatim frunzele de varza nu prea mari
Dupa aia se va umple pe rand cu umplutura de carne se ruleaza dupa preferinta
Se taie frunze de varaza fasii si pe urma le punem pe fundul de la oala si asezam sarmalele frumos ,pe uram se pune afumatura ,dupa aia iar sarmale si afumatura si tot asa .Deasupra vom pune varza taiata marunt si vom pune bulionul si putin de apa .Eu am pus o farfurie,desupra ca sa le stranga mai bine....
Se da la fiert la foc mic cca o ora si putin
Pofama buna
MMm ce bune sunt. tare ne plac si noua sarmalele.
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite, paste fericit !!!
Un Paste Fericit si mese imbelsugate!!!:)
RăspundețiȘtergere