Branzoici, una din preferatele sotului meu :) ,ce bune sunt dimineata cu o cafeluta ;)
Ingrediente
5 oua (3 galbenusuri si 2 intregi)
150 gr de zahar
o esenta mica de rom sau o lingura
3 pliculete de draojdie uscata
200-250 gr margarina(pe care o topim)
2 pliculete zahar vanilat
coaja de la o lamaie razuita
branza de vaca(SCOACA). (ricota or farmer chesse)
500ml lapte(caldut)
3-4 oua batute bine pentru uns aluatul de branzoici
MAIA
pui drrojdia cu putin zahar si un parf de sare si o lingura de faina ...le amesteci bine dupa care adaugi lapte caldut cam de 3 degete si lasi 15 -30minute la dospit
din MAIA DOSPIDA SI restul ingredientelor facem o coca potrivita ,procetezi asa:
pui faina si adaugi maia peste si o mai lasi cam 15 minute asa sa stea sa mai dospeasca putin .
Pe urma pui ouale mixate cu zaharul+zaharul vanilat si incepi sa amesteci compozitia adaugand laptele amestecat cu esenta de rom si coaja rasa de la lamaie si amesteci bine pana va iesi o coca moale.
dupa ce am framantato adaugi margarina (Nu unt) pe care ai topito si framanti din nou bine -bine daca mai trebuie sa adugam lapte se mai adauga tot cate putin numai daca e nevoie ca sa fie aluatul destul de moale (... coca trebuie sa fie moale si sa se pota lucra)
pui faina si adaugi maia peste si o mai lasi cam 15 minute asa sa stea sa mai dospeasca putin .
Pe urma pui ouale mixate cu zaharul+zaharul vanilat si incepi sa amesteci compozitia adaugand laptele amestecat cu esenta de rom si coaja rasa de la lamaie si amesteci bine pana va iesi o coca moale.
dupa ce am framantato adaugi margarina (Nu unt) pe care ai topito si framanti din nou bine -bine daca mai trebuie sa adugam lapte se mai adauga tot cate putin numai daca e nevoie ca sa fie aluatul destul de moale (... coca trebuie sa fie moale si sa se pota lucra)
se da la dospit pentru 1 hr si jumate
dupa care se ia si se face coca (cam 4) se ia cate una si se intinte cu sucitorul dupa care se taie patratele la mijloc pui-
branza facuta astfel:1 kg jumate -2 kg de branza ,2-3 galbenuse de oua ,coaja de la 2 lamaii dupa care se stoarce si zeama si se pune zahar cam 150 gr sau dupa gust(si mai adaugi dk mai este nevoie) =2 pilcuri de zahar vanilat,2ling de gris daca branza e moale daca nu e necesar nu se pune ...Inainte sa le dam la cuptor le ungem cu ou
Se da la cuptor pana lse rumenesc la 350-370 F dupa care se scot se stropesc cu apa si se da prin zahar pudra (de preferinta )
Sau faci un sirop din apa cu zahar si il pui la fiert pana se face de jumate (adica sa scada).cu siropul acesta se poate unge branzoicile dupa ce sau racit putin.branzoicile vor avea un luciu frumos si nu e necesar pudrarea cu zahar in cazul acesta ..
pofta buna fetelor :) !!!
Mai fetitzo potoleste-te...hahaha...ce de bunatati ai facut, mama, mama...se anunta ceva musafiri sau esti in verva? dar le si faci grozave! merci de vizita si la fel va doresc si voua o primavara insorita si calduroasa alaturi de prichindeii vostrii scumpi! Pa,pa XOXO
RăspundețiȘtergereNina :))) heheheee
RăspundețiȘtergeream facut mai de mult numai ca acum am timp sa mai postez :))
si le mai aranjez ..
mmmm, ador branzoicele! o sa trebuiasca sa fac juma d reteta, ca altfel iar mananca toata strada :)
RăspundețiȘtergerechiar, cate ies?
ies in jur de 30 de buc,,,,sau mai multe de pinde cat de mari le faci ;) ce bune-s la o cafeluta
RăspundețiȘtergereDana hai si serveste una cu mine la o cafea :))ca nu stai departe :))