A rich caramelized sauce,flavored with balsamic vinegar and wine ,adds a piquant flavor.the chicken needs to be marinade overnight
Ingreddiente
4 picioare superioare de pui
2-3 catei de usturoi tocati marunt
177 ml sau 12 ling.de vin rosu demi dulce
3 linguri de vin alb acrisor
2 ling d eulei olive
0 lingura de unt
5 cepe "hasma sau se mai zice cepa frantuzesca " :)Hasma
3 linguri de balsamic otet
2 frunze de cimbru
eu am daugat si 5 Chery tomato
sare si piper
Eu am folosit stelute in loc de cuscus :) langa carne
Cum se prepara
Luam picioarele si le ungem cu usturoiul pisat bine,bine pe urma o sa-l punem la marinat in vinul rosu cu cel alb pan aa daua zi sau cel putin 5 ore....
Acum dupa ce sa marinat bine il vom pune pe un servet sa se scurga .Pe urma il vom pune la prajit in ul;ei si unt,pe amele parti pana se rumeneste .La urma se d adeoparte. vinul ramas se va folisi...deci nu se arunca :)
In uleiul ramas se va pune ceapa "hasma " si se lasa pana se inmoaie cca 3 minute ,amestecand.Pe urma se va pune picioarele de pui inapoi in cratita unde e si ceapa si se mai lasa inca 2 minute .
Acuma,vom pune jumate din vinul rams in care sa marinat picioarele de pui.... .Se acopera si se lasa sa fiarba pentru 20 minute la foc mediu .Daca mai este nevoie se poate adauga din nou putin vin ..
Odata ce picioarele de pui au devenit moi ,se adauga balsamul de vin si cimbrul si se mai lasa inca 5 minute .
Se serveste cu poleta , orez,cartofi ... sau ca si in cazul meu cu cuccus .su am folosit stelute :)
Arata atat de soft, incat cred ca este tare savuroasa mancarica ta draga ANCA!
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag de la Vrancea!
Trebuie sa fie delicioasa mancarica! asa arome....
RăspundețiȘtergere