Ingrediente
Foi(blatul)
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
coaja razuita de la o portocala
Crema
4 oua
400gr zahar
4 lg apa
doua fiole esente rom sai 4 lingurite
100gr cacao
doua pachete margarina rama(sau 3 stikuri si jumate USA)
Glazura
200 gr ciocolata
150ml frisca
50 gr unt
Blatul
Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile si coaja de la portocale se vor pune peste albusuri.Se amesteca incet cele doua compozitii peste ele se va adaugam faina cernuta si o incorporam usor.Pe hartie de copt intindem doua foi care le coacem la foc potrivit fara a le rumeni prea tare.Dupa ce le-am copt le pastram una peste alta pudrate bine cu zahar ca sa nu se lipeasca.
Crema
Ouale ,zaharul si apa se bat bine si se pun la fiert pe baie de apa pana ce se ingroasaca o spuma .Peste aceasta compozitie adaugam cacao cernuta amestecam bine si lasam sa se raceasca.Mixam aceasta compozitie impreuna cu margarina iar la urma vom puneestenta de rom.Uumplem cele doua foi cu crema iar deasupra trasam cu ajutorul unui pos cu dui suluri de crema unul langa altul(mai pe inteles vom trasa suluri /lini orizontale mai groase cu ajutorul unui con sau punga de ornat torturi cu un varf de plastic sau metal cu varful rotund destul de mare ) Al doilea rand de crema se traseaza tot un sul pe doua linie dar sa nu cada inre ele ca asa se vor forma piramidele ...)Se da la rece
Dupa care se glaseaza cu glazura preparata astfel
Ciocolata ,frisca si untul se pun pe foc pana ce compozitia incepe sa se topeasca amestecand in continu
Nu se fierbe...
Retete luat ade aicea Bucatarese Vesele
pofta buna !!
Frumoase piramide ai facut,le-am ochit si eu dar nu stiu cand o sa am timp.Te pup!
RăspundețiȘtergereArata exceptional.Felicitari.
RăspundețiȘtergereSuper! Le-am mai vazut pe undeva, dar tu m-ai convis sa le incerc. :)
RăspundețiȘtergereMamma mia, Anca ! Sint perfecte... doar in cofetarii am mai vazut si-mi amintesc si gustul lor. Pupici si o zi buna !
RăspundețiȘtergereTot eu, vezi ca ai scris denumirea retetei cu "e" in loc de "r" , la piramide...
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata prajitura! Am ochit-o si eu pe un blog dar inca nu i-a venit randul.
RăspundețiȘtergereAşa cum spune Daniela
RăspundețiȘtergerenumai în cofetărivezi aceste
bunătăţi..cred că este un
deliciu..deja salivez..
O zi frumoasă!
Te pup şi îbrăţişez cu drag!
Multumesc fetelor :),ma bucur ca v-au placut
RăspundețiȘtergeresa stiti ca asa usor s efac dar ca trebuie sa fiti atente la piramide sa iasa uniforme :)
cand am citit reteta nu am prea inteles exact cum sa le formez daaar cred ca ma cititto de vreo 5 ori pana miam dat seama :)))))
Daniela am corectat mersi
VA PUPPPP PE TOTE SI VA MAI ASTEPT
SIIIIIIII sunt ff delicioase mai ales cui i place ciocolata :)
RăspundețiȘtergeretrebiu sa le faceti ,sa stiti ca nu iau asa mult timp ..e ca oricare parajitura RABDARE ,atat
Ce bine arata!!! Trebuie sa salvez reteta.
RăspundețiȘtergereGrozava reteta Anca,imi ploua in gura!
RăspundețiȘtergere