luni, 19 aprilie 2010

Piramide De Ciocolata






















Ingrediente



Foi(blatul)
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
coaja razuita de la o portocala
Crema
4 oua
400gr zahar
4 lg apa
doua fiole esente rom sai 4 lingurite
100gr cacao
doua pachete margarina rama(sau 3 stikuri si jumate USA)

Glazura

200 gr ciocolata
150ml frisca
50 gr unt


Blatul
 
Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile si coaja de la   portocale se vor pune peste albusuri.Se amesteca incet cele doua compozitii peste ele se va adaugam faina cernuta si o incorporam usor.Pe hartie de copt intindem doua foi care le coacem la foc potrivit fara a le rumeni prea tare.Dupa ce le-am copt le pastram una peste alta pudrate bine cu zahar ca sa nu se lipeasca.

Crema

Ouale ,zaharul si apa se bat bine si se pun la fiert pe baie de apa pana ce se ingroasaca o spuma .Peste aceasta compozitie adaugam cacao cernuta amestecam bine si lasam sa se raceasca.Mixam aceasta compozitie impreuna cu margarina iar la urma vom puneestenta de rom.Uumplem cele doua foi cu crema iar deasupra trasam cu ajutorul unui pos cu dui suluri de crema unul langa altul(mai pe inteles vom trasa suluri /lini orizontale mai groase cu ajutorul unui con sau punga de ornat torturi cu un varf de plastic sau metal cu varful rotund destul de mare ) Al doilea rand de crema se traseaza tot un sul pe doua linie dar sa nu cada inre ele ca asa se vor forma piramidele ...)Se da la rece

Dupa care se glaseaza cu glazura preparata astfel

Ciocolata ,frisca si untul se pun pe foc pana ce compozitia incepe sa se topeasca  amestecand in continu
Nu se fierbe...

 Retete luat ade aicea Bucatarese Vesele


pofta buna !!

11 comentarii:

  1. Frumoase piramide ai facut,le-am ochit si eu dar nu stiu cand o sa am timp.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Le-am mai vazut pe undeva, dar tu m-ai convis sa le incerc. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mamma mia, Anca ! Sint perfecte... doar in cofetarii am mai vazut si-mi amintesc si gustul lor. Pupici si o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot eu, vezi ca ai scris denumirea retetei cu "e" in loc de "r" , la piramide...

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata prajitura! Am ochit-o si eu pe un blog dar inca nu i-a venit randul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aşa cum spune Daniela
    numai în cofetărivezi aceste
    bunătăţi..cred că este un
    deliciu..deja salivez..
    O zi frumoasă!
    Te pup şi îbrăţişez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc fetelor :),ma bucur ca v-au placut
    sa stiti ca asa usor s efac dar ca trebuie sa fiti atente la piramide sa iasa uniforme :)
    cand am citit reteta nu am prea inteles exact cum sa le formez daaar cred ca ma cititto de vreo 5 ori pana miam dat seama :)))))

    Daniela am corectat mersi

    VA PUPPPP PE TOTE SI VA MAI ASTEPT

    RăspundețiȘtergere
  8. SIIIIIIII sunt ff delicioase mai ales cui i place ciocolata :)

    trebiu sa le faceti ,sa stiti ca nu iau asa mult timp ..e ca oricare parajitura RABDARE ,atat

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arata!!! Trebuie sa salvez reteta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Grozava reteta Anca,imi ploua in gura!

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!