duminică, 18 aprilie 2010

Friptura de Miel la Cuptor










Dupa cum se vede :(( Mielul a avut de suferit ...
daaar carnea e ff delicioasa si f sanatoasa .,, :)

Meniul este usor de facut :) si ff bun la gust

Ingrediente

Miel (saptele cu coaste ,piciarele ...)
8 catei de usturoi pisati
o lingura de busuioc tocat
sare,pier si boia rosie afumata
jumate de cana de apa
putin ulei
150 ml vin rosu
2-3 foi de dafin

Se taie mielul se cuarata se sapala....
Pe uram se portioneaza dupa preferinta
Se va condimenta cu sare,pier si boiaua...Se l;asa asa pentru 30 minute ,dupa care o sa-l punem intr-o tava mai adanca si destul de incapatoare .Se pune apa,pe urma uleiul ,vinul ,dafinul si carenea se acopera cu staniol si se da la cuptor pentru 2-3 ore la foc potrivit.....cand este aprope gata si a scazut din compozitia de sos atunci se da jos staniolul si se lasa sa se rumeneasca.
 Pe urma o sa facem un mujdei de usturoi cu o juamte de cana de apa cca 120 ml si busuiocul si o sa-l punem peste carne...
 Pe urna se ia din cuptor si se aseaza pe un platou
Se serveste cu garnitura de cartofi piure ,sau ce preferati

Pofta buna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VA MULTUMESC!!!