Ingrediente pentru coji
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina toat odata , amestecandu-se pana se incorporeaza.Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare.Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 15 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.Total 35 de minute .Gogoselele trebuie sa fie copate si usoare cand sunt gata si sa nu se lase in jos :)
Crema de vanilie
- 650 ml lapte 2 galbenusuri si un ou intreg
150 gr zahar (daca pui mai mult va iesi prea dulce :)
125 gr faina
50 gr margarina sare vanilina
Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte,separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu ,compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa.Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata. Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul
Sos de ciocolata
- 150gr zahar 100ml lapte 3 lg cacao 50 gr margarina esenta de rom 400 gr inghetata 400 ml fris
-sau daca aveti ciocolata topita la falcon gata preparata este buna si aia dar ca o s ao turnati intr-un castronel o sa o incalzuti putin dar sa nu fiarb asi se va adauga esetbat de rom o lingura ...
Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin.Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu). Asamblarea Se face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaja 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga globuri mici de inghetata(de care doriti).Se orneaza cu frisac si se insiropeaza cu sosul de cicocolata
ce sa va spun :) asa dor mi-a fost de ...un profiterol nu am mai mancat din Romania de cand earm la liceu .Asa ca tot uitanduma dupa o reteta am gasit uan usoara si ff buna .
ce sa va spun :) asa dor mi-a fost de ...un profiterol nu am mai mancat din Romania de cand earm la liceu .Asa ca tot uitanduma dupa o reteta am gasit uan usoara si ff buna .
pofta buna !
J'adore ce dessert.
RăspundețiȘtergereTes profiteroles sont très réussis.
Bravo.
Bonne semaine.
Foarte bun si ti-a iesit asa de spectaculos.
RăspundețiȘtergerefelicitari.Piticii tai sunt dementiali in prima poza din postul cu excursia, cum zambesc ei in poza.
Sa aveti o sapatmana frumoasa.
Vai ce bune sunt!!! Si ce bine arata.
RăspundețiȘtergereAm sa fac si eu,.,odata:))
te pup
Arata excelent! Arta adevarata.Si cand ma gandesc ce minune de gust..mnea ..mnea! O seara buna si mult har sa ai scumpa mea prietena!
RăspundețiȘtergere