Ingrediente
250 gr iaurt grecesc
(In cazul meu eu amfolosit frisca batuta la cutie+un plic de inatritor care il mixam la viteza mare ..Si atat)
250 gr mascarpone
250 gr frisca
3 linguri zahar pudra
150 gr nuci
6 linguri pline de zahar (pentru caramel)
Siropul
2-3 linguri cafea solubila
2 linguri zahar
Decorul pentru Tiramisul
100 gr nuci
4-5 linguri zahar
Cum procedam
Pentru iceput vom carameliza nucile cu zaharul (eu le-am caramelizat si cea de la crema si cea de la decor si pe urma am luat cat am avut nevoie)...cele 6 ling.cu 150 gr de nuci .Le dam deoparte sa se raceasca si pe urma le vom pune intr-o punga de palstic si le vom bate cu sucitorul ca sa le saprgem maimarunt
Se va mixa frisca cu mascarpone +zaharul pudra pana va deveni o crema pufoasa pe urma se va adauga zaharul cu nuca caramelizata ..Se pune la frigider pana vom trece al pasul urmator
Acum vom insiropa piscouturile cu Cafeaua dar foarte putin pentru ca ele vor absorbi umuditate de al crema ...Pe urma le vom aseza intr-o tava de chec de 30/12 cm pe care o vom tapeta cu folie de aluminium si vom incepe sa aranjam una cate una din piscoturile inmuiate in cafea si pe urma vom lua crema rece din frigider si vom pune peste piscoturi si pe urma vom pune iarasi piscoturi inmuiate si iarasi crema si ultima data piscoturi ...pana vom face 3 nivele .Acum il vom infasura cu folia de aluminium si il dam la frigider cateva ore bune sau chiar pana in cealalta zi
Pe urma il vom scoate il vom rasturna pe un platou dreptunghiular pe care sa incapa si vom incepe s-al ornam cu frisca in strat subtire si apoi cu nucile caramelizate frumos si uniform pana il vom acoperi in intregime.
Se dala rece pt 1-2 ore
Se va servi rece !
Aceasta retetea am zarito pe blogul Laura Andamache si am dorit neaparat sa o fac si eu pt. scumpii mei :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
VA MULTUMESC!!!