luni, 22 februarie 2010

Pasticcio



















Ingrediente

2 ling de ulei de olive
o ceapa tocata
2 catei de usturoi tocati
500 gr de carne de vita tocata (sau de oaie,miel cum cere originala )
2 ling de pasta de rosii
2 ling de marinara pentru pasta
busuioc,oregano...
2 ling de faina
200 ml de supa de pui sau de vita
o lingurita rasa de scortisoara (pudra)
o cutie de macaroane
2 rosii mijlocii rotunde taiate rondele
150 ml de yaurt
o ling de smantana
2 oua batute usor
sare si piper


Cum procedam
Intr-o cratita mai inalta vom pune uleiul si lasam sa se incalzeasca si pe urma vom pune ceapa si usturoiul si lasam sa se caleasca pentru 2 minute.Pe urma vom aduga carnea de vita si lasam sa se mai calesac toate impreuna pana carnea va capata o culoare inchisa .

Acum o sa luam cele 2 ling da pasta de rosii si le vom imbraca in cele 2 ling.de faina....si pe urma o sa le punem sa se fiarba putin in supa de pui pana se va ingrosa .Pe urma se pune lingurita rasa de scortisoara (sau jumate de lingurita cui nui place sa guste prea tare ...)s
Aceasta copozitie se va pune peste carne +2 ling de marinara pentru paste +putin busuioc verde +putin oregano +sare si piper si se las asa fiarba cca 20 de minute la foc mic sub capac .

Fierbem macaroanele 8 minute dupa care le strecuram si o sa le amestecam intr-o tava inpreuna cu carena cu sos .Punem un pumn de parmajano si peste ele vom pune frumos rondelele de rosii .

Facem un sos din iaurt+o ling de smantana si cele 2 oua batute.Le amestecam bine dupa care vom turna compozitia desupra peste rosii .

Dam la cuptor cca 45 de minte la 250 -270 c ( 450 -475 F),pana se rumenesc rosiile :)

Se ia avara si se serveste calde

Pofta buna

3 comentarii:

  1. Anca draga ... nu pot decat sa te invidiez ca ai timp sa le faci. Ca sa nu mia spun ca si si ocazia sa le gusti, ma uit la ele si ... deja imi lasa gura apa ...
    Am ajutat-o pe cumnata-mea sa te gaseasca ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anca imi place reteta ta,arata foarte apetisant... interesant cum ai dat pasta de rosii prin faina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ancuta am venit cum am promis; muncesti mult; gatesti excelent, bravo!!!
    pup si pe curind!

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!