joi, 25 februarie 2010
Savarine
Ingrediente
6 oua
5 ling de zahar
4 ling de faina si 2 de pezmet
2 ling de ulei
o lingurita de praf de copt
Sirop de rom
o cana de zahar (200 gr)
doua cani de apa
Acestea se vor paune la fiert pana cand apa scade la jumate si siropul e putin grosut se pune 3 ling de estenta de rom ,se amesteca si se va da la racit .
Intre timp facem blatul
batem albusurile spuma cu zaharul si pe urma vom adauaga galebenusurile frecate cu uleiul+praful de copt stins cu lamaie .Acum vom pune si faina si pezmetul lingura cu lingura si vom amestca usor :)de jos in sus .
Blatul obtinut il vom pune in forme si sa da la cuptor pentru 20 -25 minte la 350 F.Pana se vor rumeni putin se lasa in tava sa se raceasca
Dupa ce sau racit le vom taia in doua(dar mai sus putin de juate ca acelava fii capacelul) cu grija .Pe urma luam tot cate una si o vom inbaia in siropul de rom si pe partea de jos vom unge cu gem de piersici sau caise .
Le vom aseza frumos pe un platoauu .Luam cat euna si incepem sa o umplem cu frisca si cine doreste poate sa o orneze si deasupara (eu am facut asa cami place friscaaaa :))
Deasupra se pune gem sau o cireasa mica
pofta mare!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Delicioase savarinele! Si arata foarte bine. Si eu fac foarte des insa doar cu pesmet, fara faina si ulei.
RăspundețiȘtergereCe bune sint savarine si ce frumos le-ai decorat... hmmm, as servi una linga cafeluta...
RăspundețiȘtergereM-am indragostit de formele tale, de unde le-ai achizionat ?
Pupici si-o zi buna !
Anca, mergi la Personalizati, la Adaugati un obiect Gadget, alegi Lista linkuri si salvezi. Apoi editezi si copiezi fiecare link (prajituri la prajituri, torturi la torturi, etc.
RăspundețiȘtergereCa sa apara o poza inaintea fiecarei categorii, mergi tot la personalizati, gadgeturi si adaugi Fotografie. Editezi si incarci o poza din calculatorul tau. Asta e tot. Daca te mai pot ajuta, scrie-mi pe mess. b_criss75
salut anca, mersi tare de vizita si aprecieri! imi place mult layout-ul nou, cred ca-i foarte elegant! si pozele sunt mai bine puse in valoare, categoric ai facut un pas inainte!! daca pot sa te mai ajut cu ceva, cu mare placere. pupici!
RăspundețiȘtergeredaca vrei sa-mi dai un invite pe facebook, cauta dana ion, si o sa te adaug! inca o data, frumos blogul! sper sa poti vedea comentariile, mie mi lea arata ca postate. am vazut acum al doilea mesaj, si nu stiu daca ai vazut ca ti-am raspuns... te pup
RăspundețiȘtergere