Ingrediente
500 gr de faina
150 gr de zahar
coaja rasa de la o lamaie
un zahar vanilat sau o ling-ta ,esenta de vanilie
2 oua intregi si 3 galbenusuri
drojdie uscata 2 lin.)sau 3)
lapte 250 ml -300 ml
Se face maia din drojdie+o lingurita de zahar si cu putin lapte +apa de 2 degete .Se lasa pana va creste cca 15 minute
Pe uram se va face o adancitura in mijlocul fainii si vom turna maia si mai lasam sa mai creasac inaca 5 minute.
Se bate ouale binecu cu zaharul +zaharul vanilat,pana ce se va omogeniza comlect ,se adauga laptele caldut
Acum o sa incepem sa le amestecam pe tote si vom framnata bine cca 20 -30 minute .Aluatul trebuie s afie mai lipicios pt.ca va trebui sa-l mai amestecam odata dupa 10 minute .
Asa ,acum lasam sa stea putin pentru 10 minute .Dupa care vom framanta din nou pentru 15 minute .Pe urma il lasam sa dospeasca cca 40 minute 1 ora .
Acum incepem sa taiem din aluat si sa ...intindem cu mana (deci aluatul trebuie s afie moale ,molale ....pe mas adat acu faina .Aluatul trebuie s afie gros de 1cm -2 cm .Pe urm avom lua un pahar pe care il dam prin faina decateoro o safacem forma si vom taia forme rotunde .
Pe urma il lasam s adospeasca
Incalzim uleiu intr-o cratita mai inalta si vom pune gogoasele .Cand vor fii rumene se scot afara pe un servet ...
Se da cu zahar si se sreveste dupa preferinta
Se pot umple si gem sau branza de vaca prepereta ca si pentru branzoici (asa ne face bunicuta noastra oada )
Ce gogosi apetisante!
RăspundețiȘtergereImi place cum ti-ai aranjat blogul. Daca doresti, iti pot explica pe mess cum sa adaugi pozele. b_criss75
RăspundețiȘtergere