Ingrediente
Avem nevoie de 500 gr de faina
3 galbenusuri
2 ling.de smnatana
1 pachet de unt
sare
drojdie cat o nuca sa 2 lingurite
Cum progedam
Faina se amesteca cu untul
Galbenusurile se bat cu smantana
Drojdia co o ling.de zahar+una de faina ,putina sare si lapte caldut de 2 degete se lasa sa dospeasca 15 minute.
Faina se va amesteca cu untul si un praf de sare dupa care vom aduaga ,drojdia dospita pe urma punem ouale batuti cu smantanasi galbenusurile ,si se framanta bineSe lasa la dospit pentru 1 ora
Acum vom intinde aluatul de 2 cm grosime cu sucitorul si vom incepe s afacem forme de covrigei sau daca nu aveti forma respectiva se poate face saratele ,apoi se vor aseza pe tava unsa si tapetata cu faina sau se poate pune pe hartie pergament .se vor unge cu pensula cu oua batute bine .
Se varade cascaval si se va aseza deasupra pe covrigei si chimen (dupa preferinta )
Faina se va amesteca cu untul si un praf de sare dupa care vom aduaga ,drojdia dospita pe urma punem ouale batuti cu smantanasi galbenusurile ,si se framanta bineSe lasa la dospit pentru 1 ora
Acum vom intinde aluatul de 2 cm grosime cu sucitorul si vom incepe s afacem forme de covrigei sau daca nu aveti forma respectiva se poate face saratele ,apoi se vor aseza pe tava unsa si tapetata cu faina sau se poate pune pe hartie pergament .se vor unge cu pensula cu oua batute bine .
Se varade cascaval si se va aseza deasupra pe covrigei si chimen (dupa preferinta )
Se coc la 200 C ( OR 375 F) cca 20 minte
pofta mare
pofta mare
Si eu sint innebunita dupa covrigei de genul asta, dar cel mai mult imi place forma ta pentru decupat... Pupici !
RăspundețiȘtergere