joi, 4 martie 2010

Covrigi Sarbesti

by Laura Laurentiu






Ingrediente

500 gr de faina 
100 ml de apa calduta 
150 ml  delapte caldut
60 ml de ulei
o ling de zahar 
1lingura de sare
1 ling si jumate de drojdie uscata

Se face maia din drojdie +o ling.de zahar +apa calduta si jumate din late .Selasa sa  dospeascacca 15 minte 
Pe urma luam castronelul cu faina si o s afacem o adancitura in mijloc si o sa punem drojdia dospita si mai lasam asa pentru 15 minte sa mai dospeasca.
Dupa aia punem restul ingredientelor ramase si incepem sa farmantam .Aluatul trebuie sa fie moale nu prea vartos ,dupa care il vom da la dospit la loc caldut pentru 1 ora 

Intre timp vom face un amestec de sare +faiana+apa calduat si vom amesteca bine sa nu fie cocoloase.Cu aceasta o sa ornam covrigi ...

Dupa ce aluatul a dospit il vom turna p emasa d elucreu si vom incepe sa facem bulgaras .Pe urma fiecar ebucata o sai facem un jnur cau capetele de la margine mai subtiri .Vom incepe s afacem forma covrigelului dupa cum o sa vedeti mai sus

Pe uram vom pune covrigi intr-o tava unsa bine si  i vom acoperi cu cun servet umed caldut pentru catema minute .Dupa care i vom orna  cu sarea si ii  dam  la cuptor pt. prima data la foc tare pentru 5 minte si pe urama il dam la foc potrivit pentru 15 -20 minte 


pofat buna 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VA MULTUMESC!!!