Ingrediente
500 gr de faina
100 ml de apa calduta
150 ml delapte caldut
60 ml de ulei
o ling de zahar
1lingura de sare
1 ling si jumate de drojdie uscata
Se face maia din drojdie +o ling.de zahar +apa calduta si jumate din late .Selasa sa dospeascacca 15 minte
Pe urma luam castronelul cu faina si o s afacem o adancitura in mijloc si o sa punem drojdia dospita si mai lasam asa pentru 15 minte sa mai dospeasca.
Dupa aia punem restul ingredientelor ramase si incepem sa farmantam .Aluatul trebuie sa fie moale nu prea vartos ,dupa care il vom da la dospit la loc caldut pentru 1 ora
Intre timp vom face un amestec de sare +faiana+apa calduat si vom amesteca bine sa nu fie cocoloase.Cu aceasta o sa ornam covrigi ...
Dupa ce aluatul a dospit il vom turna p emasa d elucreu si vom incepe sa facem bulgaras .Pe urma fiecar ebucata o sai facem un jnur cau capetele de la margine mai subtiri .Vom incepe s afacem forma covrigelului dupa cum o sa vedeti mai sus
Pe uram vom pune covrigi intr-o tava unsa bine si i vom acoperi cu cun servet umed caldut pentru catema minute .Dupa care i vom orna cu sarea si ii dam la cuptor pt. prima data la foc tare pentru 5 minte si pe urama il dam la foc potrivit pentru 15 -20 minte
pofat buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
VA MULTUMESC!!!