joi, 4 martie 2010

Rasol de Vita cu Sos de Hrean





Ingrediente


300 gr de carne de vita
radacian de hrean (150 gr)pe care o radea prin ochiul  mic
jumate de pahar de smantaba (200 gr)
2 linguri de unt 
otet ,zahar ,sare si putin piper
o ling.de otet
2 ling de amidon si una de faina
50 ml de frisca lichida
100 ml de zema de la carne
100 ml de lapte

Dupa ce am curatat hreanul si l-am rzaui il vom pune intr-un castron cu o ling.de otet +zaharul si putina sare .O lasam asa pentru cateva minte
Acum se va pune carnea la foc sa fiarba pentru 1 ora si jumate la foc potrivit.Si o sa luam spuma jos dupa ce a inceput sa fiarba
Dupa ce sa fiert carnea o sa o pastram calda sub capac.

Se face sosul de hrean

-se pune untul intr-o tigaie si se lasa se se topeasca dupa care vom pune ,frisca lichida ,amidonul si faina .Se vor amesteca cu telel s anu se faca cococloase,pe urma vom adauga hreanul si vom pune zema dupa carne si laptele si smantana.
Se vor amseca bine si se lasa sa dea cateva clocote.
Vom lua carnea de vita o portionam in doua si peste ea o sa punem din sosul obtinut .,cam un polonic mare.

Se serveste imediat calda

pofta mare


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VA MULTUMESC!!!