luni, 14 noiembrie 2011

Cotlet de Pork in sos de Mere















Ingrediente

2 contlete de pork
2 catei de usturoi pisati
piper ,vegeta sau sare
ardel uscat taiat marunt
ulei de masline 3 linguri
se va la sa cotletul al marinat pt 30 minte in cele de mai sus mixate

dupa care se va pune pe gril

Pt caramel  ...Sosul de Mere
2 linguri de zahar brun
o ling de unt (sau 2)
120 ml de frisca lichida
2 mere mari taiate feliute de 1/5 cm
(o ceapa mica tiata feliute cine doreste )

Se pune untul la topit pe urma punem zaharul se lasa sa se caramelizeze apoi se mune marele(i cepa ...) se mai lasa pana acestea scad din volul si sau inmuiat putin peste ele se vor pun efrisca lichida se lasa sa clocotesca pana cand s eva ingrosa putin cca 5 minute se ia de pe foc si se lasa deorte.

Se aseaza carnea pe platou si se vor turna merele cu soulobtinut peste cotlet ..
se serveste imediat

Pofta buna !

3 comentarii:

  1. Yummy, ce bunatate!
    O reteta potrivita pentru provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie". Daca doresti sa participi, te astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi ploua in gura ce mai pot sa zic!! poftesc dupa astfel de combinatii ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu il fac asta dar cu piept de pui. e fenomenall!!!!
    am si un blog cu retete. mi-ar place sa stop by:)
    http://gatim-mancam-savuram7.blogspot.com/
    te pup

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!