vineri, 23 aprilie 2010

Choux a la Creme







Pentru coji
600 ml de apa
300 ml de ulei
2 ling de zahar
500-600 gr de faina
10 oua
un praf de sare
2 pliculete zahar vanilat

Se incalzeste apa +zahrul+uleiul ,cand a inceput sa se infierbimte o vom lua deoparet si vom pune faina +saharul vanilat +parful de sare si le vom amesteca bine cu o lingura de lemn.va iesi o coca cam si cea dela mamaliga :) "tapana"
Acum o vom pune putin sa se racesa ata cat o sa putem tine degetul in ea si pe urma vo incepe sa o mixam cu ouale .Se pune tot cate unul ,pe rand pana vom forma o crema omogena .
Se pune in sprit (pos cu dui ) .vom pune hartie d ecopt in tava si vom incepe sa facem forme eclerelor si se lasa putin loc intre ele .Se da la cuptor la foc mare pentru 20 minute .

Crema,de vanilie
150 gr de zahar
+3 ling care le vom folosi la albusuri
3 -4 linguri pline de amidon sau faina
4 galbenuse de oua
4 albuse de oua
500 ml de lapte
pref de vanilie sau 3 pliculete

-250 gr de frisca se bate cu 2 linguri de zahar +intaritor de frisca bine .Pentru ornat

Galbenusele si restul ingredientelor (inafara celor 3 linguri de zahar )Le vom mixa bine cu mixerul pana se vor amesteca bine pe urma le punem pe baia de aburi sau pe ochi dar la foc potrivit amestecand in continuu sa nu se prinda \
Crema va trebui sa fie destul de grosuta dar nu tare :).
Se lasa la racit pe urma punem 50 gr de unt la temp.camerei care se vor mixa bine ,apoi batem cele 4 albuse spuma si le vom pune peste crema aestecand usor cu o lingura de lemn
Cojile racite se taie in doua pe uram incepem sa le umplem cu crema apoi cu frisca.Se vor tapa cu zahar pudra .

 
pofta buna



4 comentarii:

VA MULTUMESC!!!