marți, 27 aprilie 2010

"Clam Chowder" Home made














Cui ai plac fructele de mare recomand sa incerce aceasta minunata supa de clam's .Sigur o sai palca

Ingrediente

o cepa marisoara
4 bete de telina verde
2 frunze de dafin
o frunzulita verde de cimbru
un catel de usturoi
4 felii de bacon taiat marunt
3 ling.de unt
3 cartofi potriviti taiati cubulete
4 cutii de clam's gata tocate in apa
suc de calm's o sticl asau doua
300 gr de farisca lichida si 400 ml de lapte
3 ling de vin   marsalla (italian)
3 ling de faina si un ade maidon

Tigaia nu trebuie sa fie ff mare .Eu am folosit un ade 4 l :)

Pentru ca e o reteta pretentioasa am aratat mai amanuntit cum dse face :)

Se va toca in blender cepa ,usturoiul si telina verde
Prima data se pun ebaconul taiat cubulete mici sa se friga ca sa fie crocant.Apoi vom pune vegetalele de mai sus ,se lasa 5 minute ,
Se va adauga foaia de dafin si cimbru si se mai lasa cca 2 minute invartint ca sa nu se prinda .Acum vine randul cartofilor taiati cubulete ff mici ,peste ele se pun esucul de clam's si 3 linguri de marsalla vin se mai adauga daca este nevoie putine apa ca sa acopere bine cartrofi si se lasa sa fiarba cca 35 minute sub capac
Intre timp se face o ingrosala din 3 ling de faina si una de amidon cu farisca lichida si laptele...Se mixaeza bine

Cand cartofi s-au fiert o sai zdrobim bine cu telul ...Pe urma o sa aduagam CLAM'S -urile pe care daca doriti le mai puteti sa le mai macinati si mai mici :) .se lsa sa m ai fiarba inpreuna cca 10 minute .Acum se va pune ingrosala facuta din lapte si frisca
Se mai lasa sa dea cateva clocote .Se ia jos si se las asa stea 30 minute .Pe urma se serveste cu biscuiti sarati :)


Pofta buna




Un comentariu:

VA MULTUMESC!!!