vineri, 23 aprilie 2010

Eclere Cu Crema de Vanilie si Frisca



 









 
Pentru coji

600 ml de apa
300 ml de ulei
2 ling de zahar
500-600 gr de faina
10 oua
un praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
Se incalzeste apa +zahrul+uleiul ,cand a inceput sa se infierbimte o vom lua deoparet si vom pune faina +saharul vanilat +parful de sare si le vom amesteca bine cu o lingura de lemn.Va iesi o coca ca si cea dela mamaliga :) "tapana"
Acum o vom pune putin sa se racesa ata cat o sa putem tine degetul in ea si pe urma vo incepe sa o mixam cu ouale .Se pune tot cate unul ,pe rand pana vom forma o crema omogena .

Se pune in sprit (pos cu dui ) .vom pune hartie de copt in tava si vom incepe sa facem forme eclerelor si se lasa putin loc intre ele .Se da la cuptor la foc tare pentru 15-20 minute .

-250 gr de frisca se bate cu 2 linguri de zahar +intaritor de frisca bine .Pentru ornat

Crema,de vanilie

150 gr de zahar
+3 ling care le vom folosi la albusuri
3 -4 linguri pline de amidon sau faina
4 galbenuse de oua
4 albuse de oua
500 ml de lapte
pref de vanilie sau 3 pliculete

Galbenusele si restul ingredientelor (inafara celor 3 linguri de zahar )Le vom mixa bine cu mixerul pana se vor amesteca bine pe urma le punem pe baia de aburi sau pe ochi dar la foc potrivit amestecand in continuu sa nu se prinda

Crema va trebui sa fie destul de grosuta dar nu tare :).
Se lasa la racit pe urma punem 50 gr de unt la temp.camerei care se vor mixa bine ,apoi batem cele 4 albuse spuma si le vom pune peste crema aestecand usor cu o lingura de lemn

Cojile racite se taie in doua pe uram incepem sa le umplem cu crema apoi cu frisca.Se vor tapa cu zahar pudra .

Glazura de Ciocolata

200 gr ciocolata
230 ml de frisca lichida
50 gr de unt
Se vor topi la foc mic dar sa nu fiarba ..S alsa la racit pentru putin timp si cu aceasat le vom orna deasupra
                 pofta buna

MULTUMES LUI MIMI  PENTRU RETETA DE ECLERRE MI-AU PLACUT FF MULT CUM AU IESIT

4 comentarii:

  1. Anca draga, chiar ieri ii spuneam sotului meu ce pofta de eclere am...erau preferatele mele in Romania.
    Nu m-am incumetat pana acum sa fac acasa, insa cu reteta ta....care mie mi se pare destul de simpla...cred ca weekendul acesta imi voi satisface pofta!
    Multzam fain!
    Gand bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. ;0) SA STII CAI USOARA SI MERITA SA O FACI SI MIAU OESIT FF BUNE CA LA COFETARI E:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac foarte mult eclerele.As incerca reteta, sper sa nu dau gres. Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. minunate eclerele...mi-ai facut o poftaaaa

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!