joi, 5 august 2010

Sarmale cu malai (pisat )


Amintirea Copilariei mele cand mergem la tara la bunici (ce mai inventau nanele pe-acolo :)) ..)
Mi-au ramas in minte de cand eram doar o pustioaica si asa de mut imi paleceau sarmalele dar bine intelese si cele cu pisat .Acum intr-o zi gandidu-ma ce sa mai fac deosebit si ce nu facusem de mult am luat telefobul si am sunat-o pe mamica mea si am intrebat cum faea bunica mai exact aceste super sarmale gustoase si bineinteles ma reusit sa le si fac :))

Ingrediente

Acum de pinde cat de multe doriti sa faceti ,pentru ca eu am facut doar din jumatete de malai (pisatul )
340 de gr de malai dar sa  NU fie fin (ca pisatul ..)
230 -300 gr  de carne tocata de pork
sare ,piper si boia dulce
bulioansi  foi de varza acra
slanina afumata taoiata ff marunt
bacon sau ciolan afumat
doau cepe mari tocate

Intr-o cartita mai inalta se va cali ceapa cam 5 minute apoi se va pune pisatul pe care o sa-l spalam bine si ramane curat .Se lasa caa 7 minte invartind sa nu se prinda apoi se va lua deoparte si vom pune carnea tocata se va condimenta si amesteca cu mana sau cu mixerul pana cand compozitia se va lega .
Foile de varza la care se taie cotorul sau care sunt gata pentru umplut saramale se vor umple cu compozitia de carne si malai ,
Intr-o oala mai adnaca se va pune pe fund varza marunta taiata apai se azeza cateva din bacon apoi sarmalele frumos roata is iara bacon si tot asa pana se va umple oala se puen desupra varza taiat aamrunt si putin bulian (150 ml )si puitn apa .
Se da la foc potrivit sa fairba caa1 ora sau paote mai mult  ,se mai cauta daca nu sunt fierte dupa o ora ..
Cand sunt gata se vor servi calde si cine doreste su smantana

Pofat buna !





2 comentarii:

  1. si buni facea,dar fara carne in compozitie...buneeee! nu am mancat de aniiii de zile:))

    RăspundețiȘtergere
  2. da fara carne facea bunica doar cu slanina afumata taiat ff marunt ,dar eu am apus si carne cas mai bune :)si au acelas gust hmmmm

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!