Ingrediente
250 gr de orez (arborio)
o cepa medie taiata marunt
100 gr de unt
200 ml de vin alb
supa de pui 600 ml si daca mai e nevoie mai aduagati
100-150 gr de parmesan razuit
o lingurita de safron pentru ornat sau patrunjel verde
Cum procedam
Intr-o tigaie punem unrul la topit pe urma punem ceapa si se lasa sa se calesac pana devine aorie apoi se pune orezul se mailas ala calit putin pana cand el da o culoare galbuie ....
Acum se va pune vinul se invarte bine pana se va evapora cu totul si va deveni cremos ,pe urma se pune supa de pui tot cate putin sa nu punem nici prea multa (doar sa acopere de 3 degate :)
Acum se va alsa sa fiarba l afoc potrivit cca 45 de minute sau il gustati si vedeti daca mai e nevoie
Se va pune Parmesanul razuit si se invarte bine dar incet pana se va amesteca.Desupra se va presara safronul sau patrunjel verde taocat marunt
Se serveste cu susuri de carne ca si garnitura si in special merge la Osso Buco reteta este aicea Osso buco
pofat buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
VA MULTUMESC!!!