marți, 27 iulie 2010

Gulas de vita cu German Spaetzle( By Jeny )








Reteta este facuta de una din prietenele mele si pentru ca am servit prima data German Spaetzle facute de ea acasa am dorit sa o inpart si cu voi .
Ce sa va spun a iesit o minuatie si ce gust bun au cand sunt facute de casa :))

Reteta e de la Jeny  o prietenba de amea facut chiar de ea ...

pentru Spaetzle avem nevoie de 5 oua pe care le batem bine apoi se va pune purina sare si faian cat ia dar sa nu fie prea tare aluatul.Normal e mai moale ca sa se poate inpinge formelde Spaetzle mai usor .
Pe uram se va pune apa la fiert si se inac a cratita cu apa dar doar calduta
Se va pune aluatul in forma necesara de Spaetzle si se inpinge in cratita cu apa ca sa fiarba si se puen puitn ulei sa nu se prinda una de alta ....Pe urma se lasa cca 3 minute pana s eridica desupra apoi se va lua  cu un strecurator de mana si se vor aseza in cratita cu apa usor calduta si pe uram se vor lua si strecura ,Se aseaza pe un platou mai adanc

Crnee de vita taiata cubulete se va paraji in putin ulei pana se va rumenii.
doua sau trei  ceape mari taiate marunte se vor calii uspor apoi se va lua carnea cu o lingura si se pune peste ceapa .Se pune putin apa si apoi se lasa safiarba o ora si jumate sub capaca la foc potrivit .

Se vor servii inpreuna ....

pofta buna  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VA MULTUMESC!!!