miercuri, 6 octombrie 2010

Cartofi cremosi la cuptor





Ingrediente

500 g de cartofi
sare,piper si vegeta (sau delikat )
frisca lichida aproximatif 700ml (cat va cuprinde cartofi )

Cum procedam

cartofi se vor curata ,spala si taiati rondele pe urma i vom aranja frumos intr-o tava destul de inalta .Se var pipera,sara si se vor da cu vegeta si se amesteca bine cu mana pana se vor condimenta bine .La urma vom pune frisac lichida peste ei atat cat i cuprinde nici prea milt ca sa nui acopere complect.Se acopera cu staniol

Se vor da la cuptorul prealabil incalzit la 370 F (185c),pana ce se vor coace si vor deveni moi si furculita va intra in ei .Pe urma se va da jos folia si se mai lasa asa la cuptor dar de data aceasta la 475 F (250 C) pana se vor rumeni bine deasupra si va deveni o crusta ...

pofta buna !
se servesc ca garnitura la carne

Un comentariu:

  1. Imi place reteta asta,precis ca e foarte bun dupa cum se vede,si pozele sunt bune,fac si eu reteta asta,mersi si succes mai departe...

    RăspundețiȘtergere

VA MULTUMESC!!!