miercuri, 6 octombrie 2010
Ciorba de fasole uscata
ingrediente
fasole uscata (din borcan gata fiarta..)400 gr
foi de dafin
piper 'boabe
ciolan afumat
faina ,boia rosie si 200 ml de suc de rosi pentru rantas
samnatana 200 gr cine doreste
Se pune ciolanul la fiert pentru o ora apoi se va arunca prima apa .Pe urma vom pune din nou la fiert ciolanul inpreuna cu foaia de dafin si pierul,pana cand se va desprinde carnea de pe os ,se va aduga fasolea (eu am folosit gata din borcan fiarta :) >.) si bulionul (sosul de rosi )
Se mai lasa sa fiarba caa 20 minute.Pe urma vom face rantasul din faina (se va pune ulei intr-o tigaie si se va pune 2 ling de faina si se va amesteca usor apoi se pun eputina boia rosie sei se amesteca .Pe urma se va mixa cu apa rece ,Dupa care se va mixa cu telu cu supa calda xca sa nu se faca cocoloase si apoi se va pune in supa compozitia .Se lasa sa fiarba cca 10 minute apoi se va adauga samantana frecata cu zeama calda de la supa ca sa se lege bine ...
se serveste calda cu cepa zolita :))
eu o fac asa 'tai ceapa felii apoi o zolesc cu putina sare si o scurg de apa care lasa.Pe urma o pun in farfurie si presar iper,boia si amesteca usor apoi pun ulei si putin otet si gata de papa
poft abun a!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce as manca si eu un pic de ciorba dinasta cu ciolan:)) Sa va fie de bine.
RăspundețiȘtergerePupici
o bunatate!mai ai o portie?
RăspundețiȘtergereLovely dish. The smoked ham adds so much flavor. Great job.
RăspundețiȘtergere