Ingrediente
Pentru partea de jos caramel +
4 linguri de unt plus ceva in plus pentru uns tava
300 gr de zahar pentru caramel
5 linguri de corn sirop (sau miere de albine dac nu aveti )
250 ml de frisca lichida
4 mere rosii sau galbene
Pentru compozitie
putina sare
300 gr de faina
2 lingurite de praf de copt
jumate de lingurita bicarbonat
jumate lingurita scortisoara
130 gr de smantana
80 ml de suc de portocale
o lingurita de esenta de vanilie
sau zahar vanilat
125 gr de unt
125 gr de zahar
3 oua mari sau 4 medii
Cum procedam
pentru ca e putina migaleala am facut mai multe poze :)
Intr-o tigaie se va pune zaharul la ars se pune margarina se amesteca repede apoi se pune corn sirop sau mierea se aduaga la urm afrisca lichida si se amesteca usor cca 3 minte pana s eva face un caramel si se leaga.Se va lua de pe foc cu grija si pe urma jumate din cantitate o veti turna cu grija in tava de tort rotunda pe care ati uns-o cu unt . .Cealata o veti lasa deoparte ca o veti folosi la sfarsit ...
3 mere se vor taia felii dupa ce ati scos cotorul afara ,si se vor aranja frumos in tava cu caramel .Jumate dintr-un mar se taie si se va scobi de samburi si se va aseza in mijlocul tavi cu mere....
Se va pune cuptorul la preaincalzit la 180 C
Acum s eva face copozitia tortului de toamna :))
Se va amesteca faina cu praful de copt ,bicarbonatul.sarea si scortisoara,Se pune deoprate
Intr-un bol se va amesteca smantana ,sucul de portocale si esenta de vanilie .
Acum vom bate untul cu zaharul cu mixerul pna va deveni cremos cam 5 minute.Ouale le vom pune peste unt toate odata si se mixeaza pana se omogenizeaza 5 minte .
Acum din compozitia de mai sus de smantana s eva pune jumate si se amesteca cu o spatula sau ling de lemn se pune jumate din compozitia de faina de mai sus si iar se pune jumatatea ramasa de samtana si apoi cea de faina si amesteca usor pana s eomogenizeaza .NU SE AMESTECA MULT ...
Copozitia se va turna peste merele caramelizate in tava si deasupra se mai pun ecate cubulte de mere mici .
Se da la cutor 1 ora si 2o minte pana s eva coace bin ela temp de 180 C .....SI va deveni rumena ....
Dupa de este gata s eva lasa putin l aracit si pe urma o veti pune intr-o tava rasturnado cu partea de sus in jos si cu caramelul in sus
Caramelul ramas de mai sus se va pune dupa preferinta deasupra si ornati :)
Ce sa va spun a fost fff delicioasa !!!
pofta buna !
Anca,
RăspundețiȘtergereeu ma ingras numai uitandu-am la pozele astea .... =))
Doamne cat de bine poate sa arate.Vreau si eu o feliuta.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o saptamana frumoasa.
looks yummyyyyyyyy.... apetisant la max
RăspundețiȘtergeremultumesc dragele mele va invit l ao bucatica :) a iesit excelent !!
RăspundețiȘtergere